• Violist en concertleider Andre Rieu tijdens de jaarlijkse Vrijthofconcerten. De film gaat over de vijftiende editie.

    ANP Foto

300 Waardse senioren kunnen naar concertfilm André Rieu

HEERHUGOWAARD VUE Heerhugowaard en Gouden Dagen Heerhugowaard vieren het jubileumfeestje van André Rieu mee en bieden 300 Waardse senioren de mogelijkheid om donderdag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur te genieten van de documentaire Shall we dance: het concert dat André Rieu onlangs gaf op het Vrijthof in Maastricht.

Waardse senioren kunnen woensdag 28 augustus vanaf 10.00 uur maximaal twee kaartjes per persoon kopen in woonzorgcentrum De Raatstede aan de Dolomiet 2 in Heerhugowaard. Een bioscoopkaartje kost 5 euro per stuk, er zijn ook rolstoelkaartjes beschikbaar. Een kopje koffie of thee en een koekje zijn inbegrepen.
Met de vijftiende editie en het honderdste optreden op het Vrijthof in Maastricht, verbrak André Rieu meerdere records: hij verwelkomde deze 15e keer maar liefst 150.000 mensen uit 99 landen en zelfs de miljoenste bezoeker. Waardse senioren kunnen tijdens de documentaire op 12 september genieten van het spectaculaire concert. Rieu zorgt met zijn Johann Strauss Orkest, wereldklasse sopranen, The Platin Tenors en veel speciale gasten voor een magische bioscoopervaring.

Stichting Gouden Dagen zet zich in voor eenzame ouderen en een betere kwaliteit van leven. Voorzitter Frits Weel: ,,Dat doen we onder meer door individuele en groepswensen te vervullen. Met het aanbieden van deze documentaire van André Rieu in VUE, bieden we maar liefst 300 senioren een mooie middag.'' Gouden Dagen ontvangt regelmatig donaties van particulieren, ondernemers en (lokale) overheden. ,,Daar zijn we heel blij mee. Want daardoor kunnen we dit organiseren. Dat is onze ouderen van harte gegund.''