• Facebook FC Marlène

FC Marlène plaatst zich voor finale om kampioenschap

HEERHUGOWAARD Na de 7-6 overwinning thuis op FC Eindhoven, versloeg FC Marlène vandaag de Eindhovenaren ook in eigen huis (2-4). Met deze twee overwinningen in de play-offs eredivisie zaalvoetbal veroverde de Heerhugowaardse ploeg een ticket voor de finale om het kampioenschap. In deze finale zal Marlène het opnemen tegen Hovocubo.

FC Eindhoven meldt na de wedstrijd op haar site 'Na een wedstrijd vol emotie was FC Marlene de betere, wij misten teveel kansen. FC Marlene naar de finale en wij met lege handen.' 

Het was een spannende strijd in Eindhoven. De wedstrijd begon met aftastende voetbal, pas drie minuten voor rust viel het eerste doelpunt. Mo Attaibi opende de score. Nog voor het rustsignaal had geklonken maakte Nabil Akaazoun er 0-2 voor de Waardse bezoekers van. 

In de tweede helft toonde FC Eindhoven meer pit. Zonder resultaat, want het was Marlène dat nog een doelpunt op het scorebord zetten door een treffer van Stefan Dol.  Het daarop volgende aanvallende spel van Eindhoven leverde de nr. 1 uit de regulieren competitie een doelpunt op en zorgde voor een spannendere tweede helft. Toch bleek FC Marlène te sterk. De ploeg van Anand Jagdewsing kwam zelfs nog op een 1-4 voorsprong. Een late treffer van Eindhoven kon niets meer aan het eindresultaat veranderen.

FC Marlène treft nu in de finale de verdedigend landskampioen Hovocubo dat het beduidend makkelijker had in de twee halve finale wedstrijden tegen Futsal Apeldoorn.