• Een van de stieren van Kees van de Nes

    Kees van de Nes

Expositie Kees van de Nes in Kunstkerk Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD In de Kunstkerk Heerhugowaard is van vrijdag 24 november tot en met zaterdag 2 december een expositie te zien met werken van Kees van de Nes.

Kees van de Nes (1962), geboren, als zoon van een slager, aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Nadat hij het Grafisch Lyceum van Amsterdam had afgerond (1984) heeft hij zijn technieken op de Wackers Academie met verschillende cursussen en masterclasses bijgeschaafd.

Puur op gevoel en vanuit het hart tekent en schildert Kees van de Nes met houtskool, pastelkrijt of olieverf. Vanaf zijn vierde jaar ging hij met zijn vader mee de boer op en naar de veemarkt in Purmerend. Als jongen was hij al onder de indruk van koeien en stieren. Deze
'oerbeesten' fascineren hem. Grote beesten met krachtige horens maar ook aaibaar.
"Ik heb een voorliefde voor grote oerbeesten. Beesten waarin je de oudheid herkent. Stieren, olifanten. Borstkas, nek, rug, oersterk. Dieren die hun kracht niet kennen. Ik zou ook graag een eland schilderen," legt Kees uit. De kunstenaar maakt eerst een schets in acryl en daaroverheen schildert hij met olieverf.
Na de studiejaren van schetsen en schilderen in onder andere Artis heeft Kees olifanten opgezocht in Zuid-Afrika, deze fantastische ervaring gebruikt hij om met pure kleuren zijn doeken te schilderen. De oerkleuren Burnt Sienna, Alizarin Crimson en Burnt Umber ontbreken dan ook niet in zijn werk.

De Kunstkerk Heerhugowaard bevindt zich aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. De Kunstkerk is open op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, en op woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Kunstkerk Heerhugowaard presenteert ook een schilderworkshop van Rem de Boer. Op 19 december staat de workshop in het teken van 'herder en schapen'. Deze workshop is geschikt voor een ieder die wil kennis maken met doek, verf en penseel. Ook de meer geoefende schilder is welkom. Gedurende 2,5 uur maken de deelnemers met behulp van Rem een schilderij. Aanmelden kan via de site van de Kunstkerk.