• MoxCon

Spellen staan centraal in Museum BroekerVeiling

BROEK OP LANGEDIJK Voor de vele liefhebbers van bord-, kaart en verzamelspellen wordt zaterdag 14 september de allereerste editie van MoxCon gehouden in de lighallen van Museum BroekerVeiling.

De gratis te bezoeken conventie biedt op een oppervlakte van 500 vierkante meter 'pleinen' met verschillende thema's, waaronder bordspellen, miniatuurgames, kaartspellen en cosplay- en LARP (live action roleplay). Uitgevers presenteren en demonstreren er hun uiteenlopende spellen. De conventie biedt een belevenis voor de bezoekers.

Een van de lighallen van het museum zal bijna helemaal worden gevuld met stands met alleen maar bordspellen. Op het miniatuurplein geven fabrikanten van miniature games demonstraties. Bij het kaartspellenplein zal ruilen mogelijk zijn en artiest en illustrator Rogier van de Beek meldt zich hier ook. Maskerade kledingverhuur is aanwezig en zal de deelnemers van de Cosplay en LARP voorzien van outfits.

MoxCon is gratis te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur in de lighallen van Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk. Houd www.facebook.com/MoxCon in de gaten voor meer informatie over de deelnemers van MoxCon.

Lees meer over het evenement in de papieren Koerier van woensdag 4 september.