• Democratiefestival.nl

Ga mee naar het democratiefestival

HEERHUGOWAARD Voor het eerst in Nederland wordt Het Democratiefestival georganiseerd en gemeente Heerhugowaard is ook van de partij. Het festival vindt 30 augustus op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen plaats. Heerhugowaarders die er heen willen, kunnen meerijden met de bus van gemeente Heerhugowaard.

In de bus naar Veur-Lent kunnen de reizigers kennismaken met hun plaatsgenoten en is er een quiz over Heerhugowaard. Ook kunnen mensen onderwerpen aankaarten over wonen en leven in Heerhugowaard. Op het festival bestaat de kans om ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deel te nemen aan workshops. Ook is er muziek, theater en sport. In de Heerhugowaardse bus is plaats voor veertig deelnemers.

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie in Nederland, waardoor we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. Op dit festival komen mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Meer informatie is te vinden op www.democratiefestival.nu.

De bus vertrekt om 9.00 uur uit Heerhugowaard en het programma duurt de hele dag; eten en drinken worden verzorgd. Aanmelden kan via het bericht op de website van de gemeente: https://www.heerhugowaard.nl/nieuws/met-de-bus-naar-het-democratiefestival/