Duofiets van zevenduizend euro gestolen in Heerhugowaard: gehandicapten kunnen terrein niet meer af

HEERHUGOWAARD De cliënten van de groep 'groen en doen' van de stichting Reigersdaal kunnen er niet met de fiets op uit trekken. Hun peperdure duofiets werd gestolen. "Nu zitten we noodgedwongen binnen," zegt begeleider Eva Drenth tegen NH. "We kunnen een beetje wandelen op het terrein, maar we kunnen de wijk niet meer in om boodschappen te doen of om de was weg te brengen. Voor deze mensen komt het extra hard aan." 

Het is niet de eerste keer dat er een duofiets van de stichting wordt gestolen. Eerder deze week werd de fiets van een andere groep gepikt. Een medewerker betrapte twee rondcrossende jongens uit de buurt op de fiets en nam de fiets weer mee naar de groep. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze fiets door dezelfde lefgozertjes is gepikt" zegt clustermanager Rona Snoek. "Ze zijn gezien en we hebben een foto van ze, de politie is ermee bezig."

De gestolen fiets kost tussen de zeven- en achtduizend euro. Het lijkt de medewerkers van Reigersdaal dan ook een goed idee dat de daders - als ze worden gepakt - geld moeten inzamelen om een nieuwe fiets aan te schaffen. "Bovendien hoop ik dat ze - om het goed te maken - hier af en toe met onze cliënten komen fietsen", aldus Snoek. In de hoop Buurtbewoners en medewerkers van Reigersdaal hebben al uitgebreid in de buurt gezocht naar de gestolen fiets, tot nu toe zonder resultaat. Als u de fiets in Heerhugowaard ziet staan of ziet rondrijden waarschuw dan de politie of bel Reigersdaal. (bron: NH)