• Er wordt met de jonge kinderen al druk geoefend voor verschillende circusacts.

    Theo Annes

De Paperclip bestaat kwart eeuw

HEERHUGOWAARD Basisschool De Paperclip bestaat dit jaar 25 jaar, dit wordt gevierd van 28 mei tot en met 1 juni met onder meer een feestweek met veel circus en een reünie.

De Paperclip is al een kwart eeuw een vaste waarde in de Heerhugowaardse Schrijverswijk en vormt samen met de andere partners in wijkcentrum de Horst het kloppend hart van de wijk. In 1993 ontstond basisschool De Paperclip vanuit een fusie van de Paulusschool en de Petrusschool. De school trok in het pand aan de Van Eedenstraat 2. Directeur Barbara Koster van De Paperclip: "Het onderwijs is de afgelopen jaren altijd in ontwikkeling geweest. De krijtborden werden vervangen door whiteborden en daarna deden de digiborden in intrede. ICT is niet meer weg te denken in het onderwijs. Aan de van Eedenstraat waren wij trots op ons computerlokaal. De computers werden in die tijd nog aangestuurd via een modem. Nu weten de kleuters niet beter en vinden een snelle internetverbinding heel gewoon. Ook tijdens het lesgeven is internet niet meer weg te denken. Ontwikkelingen waar we tijdens de feestweek van het 25 jarig jubileum stil bij zullen staan!"

Vele kinderen hebben niet alleen hun basisschoolperiode doorgebracht bij De Paperclip. Want al jaren is ook de peuterspeelzaal in de Paperclip gehuisvest. Er wordt dan ook niet meer over een basisschool gesproken, maar over kindcentrum, waar kinderen van peuter tot puber een ononderbroken ontwikkeling doormaken.

Op maandag 28 mei begint de feestweek in het thema 'Circus. "Er wordt met de jonge kinderen al druk geoefend voor verschillende acts." Donderdag 31 mei is een échte circusdag in het kindcentrum. Alle kinderen volgen verschillende workshops en aan het eind van de dag is er voor alle ouders een circusvoorstelling.
REÜNIE Woensdag 30 mei is de dag van de fancy fair, die van 16:30 tot 18:30 uur duurt, met spelletjes, een rommelmarkt, beautysalon, springkussen, loterij en lekkere hapjes. Vrijdag 1 juni wordt de feestweek afgesloten met een reünie voor alle oud-leerlingen en oud-leerkrachten van De Paperclip. Deze begint om 16:00 uur. Aanmelden voor de reünie kan via: Reunie.Paperclip@blosse.nl. Mensen krijgen dan een mail met info over de betaalwijze (6,50 euro inclusief drie consumpties en hapjes) en het programma.