• Brigitte Kaandorp komt ook naar Cool.

    Mark Engelen

Cool maakt zich op voor jubileumseizoen

HEERHUGOWAARD Cool kunst en cultuur heeft haar programma voor het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Het is een breed programma dat het huidige recordjaar moet overtreffen. Vanaf zaterdag 28 april om 12:00 uur kunnen er kaarten gereserveerd worden voor theaterseizoen 2018-2019, het seizoen waarin Cool haar tienjarig bestaat viert. Het programma is nu al te bekijken op www.coolkunstencultuur.nl.

BEKENDE CABARETIERS Arjen Lubach, Thomas Acda, Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Henry van Loon (bekend van De Luizenmoeder) en het absurdistische duo Rundfunk; veel bekende cabaretiers zullen komend seizoen het podium van Cool betreden. Ook cabaretdiva Brigitte Kaandorp is voor het eerst in Heerhugowaard te zien. Muziekliefhebbers komen aan hun trekken met veel tributes van onder anderen Prince, Queen, Donna Summer, Simon & Garfunkel en ook de 3JS brengen een ode aan hun muzikale helden. Er zijn bovendien een aantal grote musicalproducties op de planken van Cool te zien zoals Expeditie Eiland, Op Hoop van Zegen en Stil in mij met bekende Nederlandse popmuziek.

De serie Nieuwe Lente met 'kleine voorstellingen van grote artiesten', krijgt ook in het nieuwe seizoen een vervolg met vijftien bijzondere, avontuurlijke voorstellingen van veelbelovende theatermakers, allen met een vaste lage toegangsprijs van slechts 14,50 euro. In deze serie onder andere circustheater van Tall Tales Acrobatics en de voorstelling Dictatoresses over de secretaresses van de grote dictators.

Ook Jazzclub Cool, Filmclub Cool en het Cool Comedy Café hebben weer een vaste plek gekregen in het aanbod van Cool. Het jeugdprogramma is uitgebreid met een aantal peuter- en kleutervoorstellingen op zondagochtend in Café Cool. Cool Spijs (voorheen Theaterhap) is, net als Cool Hapas, voor velen inmiddels ook vast onderdeel van een theaterbezoek aan Cool geworden. Daarnaast biedt Cool diverse arrangementen voor een complete avond uit zoals het Nagenietarrangement en het Gouden Rij-arrangement, waarbij de gasten van begin tot eind volledig in de watten worden gelegd.