• Cock Witte

Brede 'Kunst in de Kerk' in Hensbroeker kerk

HENSBROEK Tijdens de Paasdagen en het weekend daarna is de Hensbroeker Kerk het decor voor de groepstentoonstelling Kunst in de Kerk. Dit kunstevenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 maart, zondag 1 april, maandag 2 april, zaterdag 7 en zondag 8 april. Er is altijd veel te zien en ook nu doen er weer nieuwe kunstenaars mee.

Een van de nieuwe gezichten is bijvoorbeeld Cock Witte met raku gestookt keramiek. Haar handgevormde objecten worden vaak
Raku gestookt. De natuur en natuurvolkeren, zoals de 'Native Americans', zijn vaak inspiratiebronnen voor haar. Veel natuur-elementen, waaronder dieren, komen terug in haar werk. Cock schuwt hierbij de humor zeker niet.

Jaap Hoeksma laat schilderijen zien in de kerk. Het schilderen is steeds een 'onderzoek' voor Jaap naar kleurgebruik weliswaar vanuit een tonaal kijken. Hoe ver kan de kleur gaan in het gegeven object met licht en schaduw. De verwondering van steeds weer het ontdekken
van "nieuwe" kleuren. Het verkennen van vrije vormen en kleurgebruik.

Martin Griek maakt stenen beelden. "Mijn werk in steen is geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Door mijn voorkeur voor hardere steensoorten zoals marmer en hardsteen, zijn mijn beelden over het algemeen geschikt om buiten geplaatst te worden."

Van Marijke Hessels zullen in Hensbroek assemblages en sieraden te zien zijn, opgebouwd uit dat wat er in de natuur te vinden is en andere 'gevonden voorwerpen Shirley Weiffenbach toont keramiek. Haar beelden hebben als thema de vrouwfiguur of de man / vrouw in relatie tot elkaar. Haar fantasie en de eigen stemming tijdens het maakproces geven de beelden elk een eigen karakter. De afwerking is vaak decoratief en er is veel oog voor symboliek en detail. Ook Ron en Mildred Jannemen exposeren met sieraden en Herbert Immer Willems laat schilderijen zien.

Ook Lida Dijkstra-Pastoor doet mee. Voor haar is het een thuisexpositie en ze is tevens de organisator van Kunst in de Kerk. Zij toont hier altijd haar nieuwste glasobjecten. De kerk aan de Kerkweg 2 in Hensbroek is op de vijf genoemde dagen open van 12.00 tot 17.00 uur.