• De FBI Jazzband treedt tijdens het Bot Bouw Jazzfestival op met Saxofobia.

    luzan veenendaal

Bot Bouw Jazzfestival in Cool

HEERHUGOWAARD Al 30 jaar lang is er elk jaar een Bot Bouw Jazzfestival in Heerhugowaard. Op zondag 7 oktober vindt voor de 30e keer het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival plaats met 14 jazzformaties die elk 45 minuten zullen optreden in de zalen van het Heerhugowaardse Cool Kunst en Cultuur.

Het gratis toegankelijke festival begint om 13.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Het Bot Bouw Jazzfestival vond in 1987 voor het eerst plaats in Ontmoetingscentrum De Schakel dat in 2004 door brand verloren ging. Toenmalige directeur Wim Luntz wilde wat activiteit in zijn Schakel en vroeg Han Rademakers en Bob Budde om iets te organiseren. Het werd een jazzfestival met regionale jazzensembles onder de naam Jazz-Inn met ook toen al muziek in 3 zalen.

Aan het eind van de jaren 90 vond het festival enkele jaren niet plaats. Daarna nam de inmiddels opgerichte Jazzclub Heerhugowaard de organisatie op zich. Vanaf 2002 wijzigde de naam in Bot Bouw Jazzfestival omdat Bot Bouw het festival ging sponsoren.

Net als in 1987 ook dit jaar weer muziek in 3 zalen. In het Café Cool wordt het festival om 13.00 uur geopend door het Heerhugowaardse Tired & Hungry. Daarna treden op Par Six uit Heemskerk, De Notenkrakers uit Heerhugowaard, het Romantic Warriors Combo met zangeres Marcia Bamberg en het oude stijl orkest ODEjazz uit de kop van Noord-Holland. In de grote zaal beginnen de optredens om 13.15 uur met de Heerhugowaardse Jacky Roofer's Big Band, gevolgd door de Woodside Big Band uit de Zaanstreek en The Think Big Band uit Castricum.

In deze zaal worden de optredens afgesloten met een special, namelijk een uniek optreden van de 15 jaar bestaande FBI Jazzband, samen met het uit 16 dames bestaande Zaanse saxofoonorkest Saxofobia.

In de bovenzaal spelen vier oude stijl orkesten. Om 13.30 uur begint de welbekende Jazzy Men's Band, gevolgd door Lollapalooza Jazz, de Jazzy Rabbits en de Dixiefun Jazzband.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.jazzclubhhw.nl. Het festival is elk jaar weer mogelijk dankzij hoofdsponsor en naamgever Bot Bouw en de gemeente Heerhugowaard en wordt georganiseerd door de Stichting Jazzclub Heerhugowaard.