• www.freeimages.co.uk

Bibliotheek Kennemerwaard wordt opnieuw gecertificeerd

ALKMAAR Bibliotheek Kennemerwaard heeft het kwaliteitscertificaat van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken voor de derde keer in de wacht gesleept. Dit betekent dat de bibliotheek opnieuw voldoet aan de door de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vastgestelde normen. De certificering geldt voor een periode van drie jaar.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft deze toets goed doorstaan. Als sterke punten werden onder meer het leiderschap, strategie, netwerk en dienstverlening van de bibliotheek genoemd in het rapport van de twee officiële externe auditoren.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich actief ontwikkeld tot een innovatieve organisatie waar digitale en fysieke dienstverlening hand in hand gaan. Er zijn veel nieuwe diensten ontwikkeld. Leden voelen zich wijzer door het bezoek aan de bibliotheek, geeft meer dan 70 procent aan en kunnen zich beter vermaken. Inwoners waarderen de bibliotheek vanwege haar rol op het gebied van informatievoorziening, sociale cohesie, eenzaamheidsbestrijding en participatie. Belangrijke waarden als toegankelijkheid, pluriformiteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid blijven de dienstverlening kenmerken. De bibliotheek heeft programmalijnen opgesteld die aansluiten bij de maatschappelijke doelstellingen van de verschillende gemeenten. Bibliotheek Kennemerwaard is in hoge mate ambitieus met heldere doelstellingen en heeft hiervoor zowel intern als extern de handen op elkaar gekregen. De wijze waarop de bibliotheek haar ambities realiseert is steeds weer van een bijzonder niveau.

"De certificering maakt ons tot een betrouwbare partner voor samenwerkingspartners en gemeenten. Leden en bezoekers van de bibliotheek kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening en producten op niveau," aldus Erna Winters, directeur. "Ik ben bijzonder trots op de ambities van de medewerkers en de ontwikkeling van de programmalijnen waarmee de maatschappelijke ambities van de bibliotheek worden waargemaakt."