• Samen Voorwaarts op de Beierse tour.

    Samen Voorwaarts

Beierse benefietavond in 't Veld

'T VELD Muziekvereniging Samen Voorwaarts verzorgt zaterdag 27 januari een Beierse Benefietavond in Dorpshuis Harmonie in 't Veld. Het wordt een avond vol met Beierse muziek en bijzondere acts. De opbrengst van het feest gaat naar de vereniging.

Uiteraard ontbreken de Apfelstrudel, een biertje, wijntje of frisje niet op deze avond en kunnen ook de beentjes van de vloer en de polonaise kan geoefend worden bij de Beierse Avond. Na het programma kan er verder genoten worden onder het genot van een drankje en toepasselijke muziek. De opbrengst van de avond is voor Samen Voorwaarts. Kaarten zijn voor 10 euro per stuk te verkrijgen bij - Kapsalon Margret aan het Leliehofstraat 16 in Heerhugowaard, Idema Administratie en Advies aan de Havenstraat 41 A, in Zijdewind en Garage De Waar aan de Kerkstraat 47a in Waarland. Een plekje reserveren kan ook via beiersebenefietavond@hotmail.com.

Het feest begint om 19.30 uur met heerlijk zelfgemaakte Apfelstrudel of Apfeltorte en koffie of thee, maar de bezoeker is ook vrij om meteen te beginnen met een pul bier.

BEIERSE KLEDING Dorpshuis Harmonie is helemaal in Beierse stijl aangekleed net als de leden van Samen Voorwaarts zelf, voor het totale Beierse gevoel. En om dat gevoel te versterken mogen alle bezoekers ook in traditionele Beierse kleding komen. Dit is niet verplicht.

Voor de consumpties gebruikt de muziekvereniging consumptiebonnen van 2 euro per stuk. Als vereniging probeert Samen Voorwaarts zelf de financiën op orde te houden. De opbrengst van de Beierse avond komt dan ook geheel ten goede aan de muziekvereniging. Een aantal jaren geleden heeft het bestuur van de vereniging besloten om de vereniging zoveel mogelijk draaiende te houden met dat waar zij het beste in zijn, muziek maken. Samen Voorwaarts steekt veel tijd en geld in de opleiding van de jeugd. Zo zijn er op dit moment veel jonge muzikanten in het jongerenorkest Junior Stars. Inmiddels zijn de voorbereiding voor het feest in volle gang. Lid Jaap Stolze helemaal zelf Alpenhoorns van hout gemaakt. Uiteraard zullen deze op de avond zelf te zien en te horen zijn.

GESCHIEDENIS In 1926 werd in 't Veld een fanfare opgericht onder de naam 'Sint Martinus'. Ruim anderhalf jaar later werd in Waarland ook een fanfare opgericht onder de naam 'Sint Gregorius'. In 1964 werd besloten om beide orkesten samen te voegen en onder de naam 'Samen Voorwaarts' verder te gaan.

Samen Voorwaarts staat al heel wat jaren onder leiding van Bert Ridder. Wanneer een leerling het HaFaBra-diploma A heeft behaald, mag men deel uit maken van de fanfare. Samen Voorwaarts repeteert op maandagavond van 19:45 tot 22:00 uur. Op alle instrumenten kan de vereniging nieuwe aanwas gebruiken, maar op dit moment is er bij Samen Voorwaarts vooral behoefte aan spelers van de bugels en trombones. Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging: www.samenvoorwaarts.nl.