• Beatz at Kompleks

Beatz at Kompleks wil gat tussen mensen met en mensen zonder beperking kleiner maken

HEERHUGOWAARD Bij JC Kompleks wordt vrijdag 15 juni het evenement Beatz at Kompleks gehouden van 20.45 tot 1.00 uur. Initiatiefnemers Brendan en Dennis zijn er klaar voor. Het thema is 'Welcome to the Jungle', dresscode Jungle survivor.

Dennis legt de filosofie achter Beatz at Kompleks: "We zijn er van overtuigd dat niet alle mensen met een beperking alleen maar van Nederlandstalige muziek houden en dat voor een redelijk grote groep van mensen met een beperking de G-disco's soms toch net iets té laagdrempelig zijn."

Volgens Brendan en Dennis heeft iedereen recht op een leuk en goed evenement. "Wij kennen genoeg mensen met een beperking die door alle factoren van 'rekening houden met' toch wel bepaalde ervaringen mislopen, terwijl ze die misschien wel aan hadden gekund. Bijvoorbeeld geen knipperlichten in verband met epilepsie. Natuurlijk is het goed dat deze G-disco's er zijn, want zoals gezegd: iedereen heeft recht op een goed evenement of feest. Maar je kunt niet alle mensen met een beperking over één kam scheren."

Dennis en Brendan willen meer reguliere dance evenementen gaan organiseren die goed toegankelijk zijn. "En het 'gat' tussen mensen met en zonder beperking kleiner maken. Onze doelgroep is eigenlijk iedereen die van elektronische muziek houdt, van house tot trance en alles daartussen."

De eerste editie van Beatz at Kompleks vorig jaar was volgens de mannen en het beheer van JC Kompleks een groot succes. "Ondanks de eerste dag van de kermis hadden we toch meer dan zestig mensen binnen."

De Beatz-editie van dit jaar ziet er iets anders uit dan in 2017. "We hebben het evenement echt een verhaallijn gegeven. De dj's nemen het publiek mee op een trip de dieptes van de jungle in. We hebben onder anderen jong Heerhugowaards dj talent DJ RCG en DJ Prince (mede-organisator Beatz) op het programma staan om de 'reis' te verzorgen." 

Beatz at Kompleks, junglestyle vindt plaats op vrijdag 15 juni vanaf 20.45 uur. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar en kosten 3 euro per stuk.