• Pixabay

Banenmarkt 'werken in de zorg'

HEERHUGOWAARD Magentazorg houdt zaterdag 16 maart een banenmarkt voor iedereen die interesse heeft om te werken in de zorg.

Geïnteresseerden kunnen 's morgens binnen lopen om kennis te maken met Magentazorg, een zorgorganisatie in de regio Noord-Kennemerland. Je hoeft daarvoor geen zorgachtergrond te hebben. Er is een vacatureplein, een informatieve markt waar je in gesprek kunt gaan met zorgmedewerkers en er worden leuke
presentaties en workshops georganiseerd.

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over werken in de zorg. Voor professionals die al in de zorg werken, maar ook voor mensen die geen
zorgachtergrond hebben.

Tijdens de inloopochtend kan een gesprek gevoerd worden met de mensen die in de zorg werken en is er meer informatie verkrijgbaar over opleidingen die via Magentazorg gevolgd kunnen worden.

De banenmarkt vindt plaats tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Landelijk wordt die week, van 11 tot en met 16 maart, extra aandacht gevraagd voor de verschillende functies in de zorg. Door heel Nederland openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Ook in Woonzorglocatie Zuyder Waert kunnen belangstellenden 16 maart van 9.30 uur tot 12.30 uur binnen lopen voor een kennismaking.

Op het plein staan verschillende stands waar zorgmedewerkers van Magentazorg graag iets vertellen over hun werkzaamheden in de thuiszorg of in de woonzorglocaties. Op het vacatureplein kunnen bezoekers een cv laten checken door de medewerkers van HRM, meer informatie krijgen over werken en leren bij Magentazorg en solliciteren op vacatures die er op dit moment zijn. Daarnaast wordt ook een presentatie gegeven over de opleidingstrajecten die Magentazorg samen met ROC Kop van Noord-Holland organiseert en kan deelgenomen worden aan een interactieve workshop over hoe om te gaan met iemand met dementie.