• Pixabay

In actie tegen zwerfafval

HEERHUGOWAARD Ook in Heerhugowaard worden zaterdag 23 maart, Landelijke Opschoondag, in verschillende wijken opruimacties gehouden. Tevens is er een ludieke Opschoonloop.

De organisatie Inbewegen houdt op die dag een Opschoonloop in Heerhugowaard. Een ludieke actie om bewegen en opruimen te combineren. Deelnemers kunnen verschillende afstanden wandelen of hardlopen. De start is om 10.30 uur bij het gemeentehuis. Kijk op www.inbewegen.nl voor meer informatie en aanmelden. Er zijn meerdere opruimacties in Heerhugowaard. In de Rivierenwijk wordt een opruimactie georganiseerd. Verzamelen om 10.30 uur bij de voetbalkooi op Spui-Zaan. In De Noord is er de actie 'Zuster van Buurendag'.

Daar wordt tussen 10.00 en 12.00 uur zwerfvuil opgehaald. Verzamelen bij de kerk.

Ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168 is tussen 10.30 en 14.30 uur het startpunt voor de opruimactie 'Zwerfvuil rapen voor Kenia'. Tussen de middag is daar ook een lunch. Aanmelden hiervoor via samenvoorkenia2019@gmail.com met vermelding van: naam, leeftijd van de raper(s), of je mee luncht en of je 's ochtends of 's middags gaat rapen. Op alle locaties is opruimmateriaal van de gemeente aanwezig. Inwoners die zelf een actie willen organiseren en opruimspullen nodig hebben, kunnen dit via www.heerhugowaard.nl/zwerfafval doorgeven aan de gemeente.