• Er gaat 17.500 euro naar Hartje Winter.

    Richard Rood

50.000 euro voor evenementen Stadshart Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD Het college van b en w heeft voor 2018 het zogeheten Aanjaagbudget Stadshart (50 duizend euro) toegekend aan zes evenementen in het Stadshart.

Popweekend Heerhugowaard (25 en 26 mei) op het Stadsplein is een nieuw initiatief van de ondernemers Ad Molenaar, Remco de Boer en vrijwilliger André Gonggrijp en Jacco Bleeker van Bleeker Events. Coverband The Dirty Daddies, dj-duo Wipneus en Pim, 2 Brothers on the 4th floor en diverse lokale dj's treden op. De bijdrage van de gemeente is 8500 euro. Er gaat 2500 euro naar Zomertoer Stadsplein op 14 en 15 juli. De Zomertoer is een gratis Nederlandstalig muziekevenement.

Route 65: Het Festival ontvangt 7000 euro. Route 65 is een al bestaande culturele activiteit in Cool voor 65-plussers. Mensen komen bij elkaar rond een thema en krijgen daar onder andere lezingen over. Met een festivalsetting op 28 juli kunnen ze het aantal locaties uitbreiden, waardoor er meer verkeer door het Stadshart ontstaat. Door activiteiten te organiseren in en om Cool, in de Bibliotheek en in de Kunstkerk, hoopt Cool zoveel mogelijk levendigheid in het Stadshart te brengen.

'Klassiek op het plein' wordt voor het tweede jaar gehouden en bestaat uit een serie van vier klassieke muziekconcerten op het Coolplein op vier zaterdagmiddagen. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Van 14 tot en met 16 september wordt er groots feest gevierd. Het Coolpleinfestival vindt dan plaats, de Middenwaard dealdagen zijn er, Cool viert haar 10-jarig jubileum en Middenwaard wordt (her)opent na een grote verbouwing en renovatie door eigenaar Wereldhave. De gemeente heeft hiervoor 7500 euro beschikbaar gesteld. De organisatie van Hartje Winter op het Stadsplein, ontvangt 17.500 euro. De overdekte ijsbaan staat er van 8 december tot en met 7 januari.