workshops infra-branche

05-03-2019, 14:04 | Lezersnieuws | Marjan

Ruim 200 infrastudenten van het Regio College, Nova College, Horizon College en ROC van Amsterdam maken deze week een sprong naar de toekomst.

Tijdens workshops duiken zij in innovaties van nu en de toekomst.

De nieuwste funderingstechnieken. De virtuele 3D-omgeving in de infra. Een wegconstructie op basis van gerecycled plastic. Innovaties binnen de kunststofbranche. Is duurzaamheid een kwestie van anders denken? Of toch niet? Dit en nog veel meer komt voorbij op 6 en 7 maart.

Wij nodigen u van harte uit om samen met de studenten kennis te maken met onze toekomst!

 

Datum:               6 en 7 maart 2019

Tijd:                    10.00 – 16.00 uur

Locatie:              SPG-NH

Stationsplein 129

1703 WE  Heerhugowaard

 

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door Infra Bindt. Deze stichting zet zich in voor de infrabranche in Noord-Holland in de ruimste zin van het woord.

“Jongeren interesseren zich steeds minder voor het vakgebied infra en dat is vooral in Noord-Holland – van huis uit een sterke provincie op dit gebied – een aderlating. Geen interesse betekent ook een verschraling aan de aanbodzijde, de opleiding. Wanneer we niets doen, verdwijnen in Noord-Holland steeds meer opleidingen met als consequentie dat er nog minder jongeren gaan afstuderen. Kortom: een vicieuze cirkel die we moeten doorbreken voordat het te laat is.”

 

Indien u een bezoek aan de workshops wilt brengen of vragen heeft, hoor ik dit graag.