WINST VOOR TORNADO

04-02-2018, 17:41 | Lezersnieuws | riet

VERDIENDE OVERWINNING VOOR TORNADO

Tornado heeft een welverdiende overwinning behaald op VOC 3, de ploeg uit Amsterdam werd met een 25-23 nederlaag naar huis gestuurd.

Het begin van de wedstrijd was voor VOC 3 want binnen 4 minuten keek Tornado al tegen een 0-4 achterstand aan. Tornado moest wennen aan het gevarieerde  en snelle spel maar kon toch de achterstand wegwerken en na 10 minuten was het gelijk. Daarna hielden de ploegen elkaar in evenwicht en werd het verschil niet meer 2 doelpunten. Tijdens de tijdstraf die VOC 3 kreeg wist Tornado slechts een keer te scoren terwijl VOC 3 twee keer doel trof. Tornado moest hard werken om VOC 3 van zich af te houden en na de stand van 7-10 werd de achterstand langzaam kleiner. Het werd 9-11 en na een hattrick van Sindy Schouten scoorde Marleen Stam de gelijkmaker 12-12. De ruststand was 12-13.

In de 2e helft bleef Tornado knokken voor de doelpunten. Goed keeperswerk van Renée Dekker en Britt Driesse en een goed sluitende verdediging, maakten dat VOC 3 niet het spelletje kon spelen dat ze gewend waren. Mooie uitvallen en de daardoor gemaakte doelpunten zorgden voor spannende momenten. Verdedigend kreeg Tornado steeds meer grip op de tegenstander, de keepster stopte een strafworp en speelde bij een break subliem aan. In de 14e minuut was de stand 18-18 en nadat er nog twee keer een achterstand was weggewerkt kwam Tornado eindelijk op voorsprong. 20-19.  De toewezen strafworp in de 19e minuut werd verzilverd. Na een goede stop van de keepster van VOC 3 werd er toch nog vanaf de hoek gescoord, 23-21. Met nog 8 minuten te spelen was Tornado de baas over VOC 3, hun aanvallen strandden steeds in de verdediging van Tornado. Via 24-22 werd het 25-23, tevens de eindstand.

Volgende week zaterdagavond speelt Tornado de Heerhugowaardse derby tegen KSV in de Waardergolf. Aanvang 20.15 uur.

 

H.V.Tornado

Riet Reiber