Verdienstelijk gelijkspel Hugo Boys 1

24-09-2018, 21:29 | Lezersnieuws | Wim

 

De eerste wedstrijd van Hugo Boys 1 tegen Westfriezen 1 is geëindigd in gelijkspel 1-1.

Een eindstand waar Hugo Boys meer vrede mee had dan de bezoekers uit Zwaag.

In het begin van de wedstijd kon je goed zien dat Hugo Boys de promovendus was en Westfriezen de geroutineerde ploeg die al jarenlang op derde klasse niveau speelt. Hugo Boys had moeite in het begin van de eerste helft met het baltempo van Westfriezen. Desondanks was de eerste kans voor Hugo Boys na een verre uittrap Van Nick Beers kon Bo Groen de bal oppikken en schoot in één keer op doel.

Goalie Stefan Punter had geen moeite met deze inzet. In de 18e minuut een vlot lopende aanval van de Westfriezen de bal belande bij Danilo Apreda die met een mooie lob Nick Beers passeerde.

Geluk voor Hugo Boys was dat Westfriezen verzuimde om door te drukken. Men begon de bal rond te spelen met de gedacht “wij hoeven niet zo nodig” Hugo Boys herpakte zich, vocht zich in de wedstrijd en creëerde diverse kleine kansen. Echter men ging met een 0-1 achterstand de rust in.

In de 2e helft zag men twee gelijkwaardige teams. Het spel golfde op en neer zonder echter grote kansen.  In de 60 e minuut moest Boy Groen geblesseerd het veld verlaten. Jos Rendering nam zijn taak prima over. In de 70e minuut kreeg de achterhoede van Westfriezen de bal niet goed weg en belande voor de voeten van Bram Schuijt die beheerst afrondde in de rechterhoek.

Westfriezen begon aan te dringen en kreeg in de 82e minuut een grote mogelijkheid echter deze werd prima gekeerd door Nick Beers. In de laatste minuut kreeg Hugo Boys zelfs de gelegenheid om de wedstrijd te beslissen. Bob de Wit kreeg een goede kans echter hij kon keeper Punter niet passeren.

Dit had gezien het wedstrijdbeeld ook teveel van het goede geweest. Al met al kan de formatie van Jorgen Heurter terugkijken op een prima debuut in de 3e klasse.

Verslaggever Wim Haisma