Verdiende overwinning voor TORNADO

03-02-2019, 15:05 | Lezersnieuws | riet

TORNADO – Otto Work Force/VOC 3

 

Na de nederlaag tegen de koploper VZV 2 vorige week trad Tornado deze zondag aan tegen de hekkensluiter. Er was dus iets goed te maken. En dat heeft de ploeg van Hans Eilers ook gedaan. In de eerste helft kwam Tornado al snel op een voorsprong. Groot werd die niet maar de doelpunten vielen snel achter elkaar en Tornado zag in de 10e minuut een stand van 8-4 op het scorebord staan. Met doelpunten vanaf de cirkel en de hoek maar ook individuele acties. Toch zag VOC 3 kans om de achterstand te verkleinen. De ervaren en fysieke ploeg deed er alles aan om bij te blijven en zag het werken beloond met een 8-7 achterstand. Maar verder kwamen ze niet. Tornado bouwde de voorsprong opnieuw uit en via 12 -8 werd de rust bereikt met 16-12.

In de tweede helft veranderde er niet veel. De voorsprong gaf Tornado niet uit handen en hoewel VOC 3 verdedigend steeds lastiger werd en iedere speelster van Tornado aanpakte waren er fraaie doelpunten aan Tornadozijde. De voorsprong had wel groter kunnen zijn maar omdat er soms gehaast werd gespeeld gingen er breaks verloren. Het leidde ertoe dat met nog 10 minuten te spelen de stand 25-19 was. Het spel werd grimmiger en de overtredingen van VOC 3 talrijker. De eindstand werd uiteindelijk 27-23.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondag 17 februari om 13.00 uur in de Waardergolf. Tegenstander is WPK/Westfriesland 3