Verdiende overwinning van TORNADO

10-12-2017, 18:24 | Lezersnieuws | Riet Reiber

TORNADO – MEDILON/VZV 2

Tornado heeft tegen VZV 2 een verdienstelijke overwinning behaald. In een matige wedstrijd trok Tornado met 23-17 aan het langste eind.

Tornado kwam al snel op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Cindy Schouten, Danielle Postma en Floor Groenveld. VZV kwam in de 10e minuut echter weer langszij maar kon de 2 toegewezen strafworpen niet te verzilveren. Maaike Blom was sterk op de hoek en Leonie van der Gragt scoorde op aangeven van Kelly Aalberse. Vooral Cindy Schouten was voor Tornado van grote waarde. Nadat in de 15e minuut de stand 7-7 was kon Tornado een klein gaatje slaan en uitlopen naar 12-8. Maar van een hoog gehalte was het niet. Er werd regelmatig slordig of te hard aangespeeld en dat leidde ertoe dat de wedstrijd een rommelige aanblik bood. In de laatste minuten werden er vooral strafworpen gegeven. De ruststand was 14-10.

In de 2e helft is de overwinning van Tornado geen moment in gevaar geweest. De zuiverheid en precisie met aanspelen ontbraken maar daar hadden beide ploegen last van. Keepster  Britt Driesse stond haar mannetje en stopte veel ballen. Al snel moest een speelster van VZV met een rode kaart naar de kant vanwege het ongeoorloofd stoppen van Judith de Vries tijdens een break out. Er werden doelpunten gescoord door Leonie van der Gragt en Cindy Schouten en via 15-13 werd het 19-15 in de 17e minuut. Het laatste kwartier liep Tornado verder uit. Kelly Aalberse was vinnig en gaf de keepster het nakijken met een hard schot. De scheidsrechters waren gul met strafworpen en 2 minutenstraffen maar dat bracht de winst niet in gevaar. Het laatste doelpunt kwam van de hand van Anja Borst die subliem werd aangespeeld op de cirkel. Eindstand 23-17. Als reservekeepster zat Noa Stet op de bank.

De volgende thuiswedstrijd speelt Tornado op zondag 7 januari tegen Zeeburg in de Waardergolf. Aanvang 13.30 uur.