Tornado op de goeie weg

07-01-2018, 16:56 | Lezersnieuws | riet

TORNADO – ZEEBURG

 

Tornado heeft de wedstrijd tegen Zeeburg dan wel verloren maar het heeft er toch lange tijd naar uitgezien dat een gelijkspel tot de mogelijkheid behoorde.

Anja Borst nam de openingstreffer voor haar rekening en Kelly Aalberse wist met 2 treffers de stand na 13 minuten op 5-5 te brengen. Tornado had met het felle verdedigen van Zeeburg in eerste instantie wat moeite maar al snel wist men zich daaraan aan te passen. Een break van Leonie van der Gragt werd helaas gestopt door de keepster Daarna wist Zeeburg een voorsprong te nemen van 4 punten maar Tornado toonde vechtlust en bracht de stand op 8-11. In de laatste 5 minuten was Danielle Postma twee keer trefzeker en was Tornado zeker nog niet verslagen. Ruststand 11-13.

In het begin van de 2e helft knokte Tornado zich terug. Door Floor Groenveld, Kelly Aalberse en Leonie van der Gragt kwam Tornado op gelijk hoogte. Dat gebeurde ook tijdens de 2 minutenstraffen die werden gegeven en waarbij Tornado succesvol was. In de 15e minuut was het 18-18. Daarna kwam de ommekeer. Een speelster van Zeeburg moest met een blessure van het veld en Tornado raakte van slag. Er lukte niet veel meer en Zeeburg nam een 19-23 voorsprong. Britt Driesse stopte nog wel een break maar zag dat haar ploeg moeite had om te scoren. Marleen Stam scoorde nog wel uit een break en ook Floor Groenveld was trefzeker. Daarna kregen beide ploegen nog 2 strafworpen te nemen maar die werden door Tornado niet verzilverd. De eindstand van 21-28 was enigszins geflatteerd maar Tornado speelde een van haar betere wedstrijden. Invalkeepster Renée Dekker liet zien dat Tornado ook op haar kan rekenen.

Volgende thuiswedstrijd is op 21 januari tegen DSS 2 om 12.30 uur.