• Renee Rademacher

    onbekend

Stichting Present 

17-01-2018, 23:54 | Lezersnieuws | Lisette

Geruime tijd maakte Stichting Present onderdeel uit van Trefpunt de Rozenlaan. Onlangs is ze verhuisd naar een andere locatie: Dolomiet 98 in Heerhugowaard. Stichting Present bestaat al elf jaar en heeft zo’n 75 vestigingen door heel Nederland. Present draait op vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende doelgroepen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het gaat om hulp binnen de eigen woonplaats; in dit geval Heerhugowaard-Langedijk. Helaas nam de vorige coördinator van Present eind september afscheid bij de Rozenlaan, maar sinds 1 oktober is er een enthousiaste nieuwe coördinator in dienst, Renee Rademacher.

Present biedt hulp bij grote, eenmalige klussen, denk aan tuin-  behang- of schilderklussen. Soms gaan de vrijwilligers van Present naar een verzorgingstehuis om een stukje te wandelen met mensen in een rolstoel, gezellig een middagje te bloemschikken met de bewoners of om een high tea te houden in een seniorenclub. 

Iemand komt in aanmerking voor hulp van Present als hij/zij niet in staat is de klussen zelf te doen, vanwege bijvoorbeeld invaliditeit, armoede, overspannenheid, een sociaal isolement of hoge leeftijd. Voorwaarde is dat deze persoon al ondersteuning krijgt van een maatschappelijke organisatie/instelling, bijvoorbeeld Evean, het GGD of het GGZ.

De organisatie, bijvoorbeeld Evean, belt Stichting Present Heerhugowaard/Langedijk door contact op te nemen met de coördinator, Renee Rademacher. Eén van de projectleiders komt dan even langs om te beoordelen hoe groot de klus is zodat er kan worden ingeschat hoeveel vrijwilligers er nodig zijn. Stichting Present is altijd op zoek naar vrijwilligers (groepen, dit kan ook vanuit een bedrijf zijn, en individuen).

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger(s) voor één dag, maar ook voor meerdere keren (zgn. flexvrijwilliger). Neem hiervoor even contact op met Renee. Ze nodigt u dan uit voor een gesprek zodat u erachter kunt komen of u het wat vindt. Ook heeft Stichting Present altijd behoefte aan klusgereedschap. Dus heeft u nog behangrollers en/of tuingereedschap dat u niet meer gebruikt, schroom dan niet om het aan de stichting te doneren. Kom meteen gezellig een kopje koffie drinken bij Renee, of meldt u aan als nieuwe vrijwilliger! Contactgegevens: Renee Rademacher, coördinator Stichting Present locatie Heerhugowaard-Langedijk, telefoonnummer: 06 - 20 84 12 62. Of kijk even op de website: www.stichtingpresent.nl/heerhugowaard-langedijk