Gelijkspel Hugo Boys - Blokker

21-10-2018, 19:50 | Lezersnieuws | Wim

Gelijkspel Hugo Boys

Onder prima omstandigheden speelde Hugo Boys tegen De Blokkers. Het begin was voorzichtig aan beide kanten. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite om elkaar te vinden. Hierdoor ontstond een rommelig spelbeeld. Na een halve kans voor Hugo Boys kwam De Blokkers gelukkig op voorsprong. Bart van de Burg speelde terug en bracht zo keeper Nick Beers in de problemen omdat Xavi van der Linden ertussen kon komen. Nick Beers probeerde de bal snel weg te spelen echter deze kwam tegen Xavi van der Linden aan en de bal belande in het doel.

Hugo Boys oogde aangeslagen echter de Blokker drong niet aan en was de ruststand 0-1 in een niet al te spectaculaire 1e helft. In de 2e helft begon Hugo boys het spel naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een kans voor Jari Veldman. Helaas ging de bal hoog over. Hugo Boys bleef aandringen en dwong de defensie van De Blokkers tot fouten. In de 59e minuut werd de bal slecht weg gewerkt door De Blokkers. De bal kwam bij Bo Groen die met deze kans wel raad wist. Secuur plaatste hij de bal in de rechter beneden hoek en bracht de stand in evenwicht. Hugo Boys voelde aan dat er meer te halen was en gooide het tempo omhoog. Hugo Boys kreeg een vrije trappen op een aantrekkelijk plaats.

Één van de vrije trappen ontstond nadat keeper Niels Pool buiten de 16 hands maakte. Scheidsrechter Wals spaarde Niels Pool door in plaats van rood  geel te geven.

In de 78e minuut wisselde coach Jurgen Heurter de moegestreden Jari Veldman voor Guilliaume Kabel.

Dit leek een gouden wissel. Geen minuut later verlengde Bo Groen met het hoofd de bal.

Guillaume aarzelde geen moment en naam in één keer de bal op zijn slof. Met een prachtige curve belande de bal onhoudbaar voor keeper Pool in het doel. Hugo Boys had op grond van de tweede helft zijn verdiende voorsprong. Niet lang daarna leek het dat Hugo Boys de wedstrijd ging beslissen.

In plaats van 3-1 werd het 2-2. Hugo Boys veroorzaakte onnodig een vrije trap randje 16 meter. De bal werd ingebracht en bij de tweede paal stond Mark De Wit die de bal in buitenspelpositie in schoot. Ondanks protest van de grensrechter keurde scheidsrechter Wals de treffer goed. Zo eindigde dit treffen in een gelijkspel. Een gelijkspel wat voor Hugo Boys aanvoelde als een nederlaag.Volgende week een dubbele herkansing tegen Hollandia T. Zowel voor de beker als competitie mogen we twee uitwedstrijden spelen in Tuitjenhorn.