Fietsen met TC Omnisport in 2019

15-02-2019, 17:45 | Lezersnieuws | Piet

Toer Club Omnisport, opgericht in 1972 en dus al bijna 50 jaar oud, start in maart met het nieuwe seizoen.

Het seizoen start op 2 maart met de snerttocht, een rustig begin met een tocht van 50 km.  De start is bij roeiverenging OSSA, waar bijna al onze tochten beginnen. Bij terugkeer staat de snert klaar als afscheid van de winter.

De laatste rit is op 13 oktober. Daartussen is er een flink aantal zaterdagen of zondagen waarop tochten georganiseerd zijn van verschillende lengte, langs een grote variatie van Noord-Hollandse wegen onder leiding van ervaren clubleden.

Er zijn twee tochten met en bijzonder karakter omdat het sponsortochten zijn.

Ten eerste is dat op zaterdag 15 juni de tocht van Stichting NUT in samenwerking met TC Omnisport. Een korte tocht van 30 km waarbij de deelnemers rijden voor hun eigen club of vereniging en daarmee hun club/verenigingskas kunnen spekken met €300,-. Deze sponsortocht start bij de sporthal van tafeltennisvereniging DOV in Heerhugowaard zuid.

De tweede tocht is tijdens het Waardse Wieler Weekend op 17 en 18 augustus.

Op zondag is de 50ste Tour de Waard en op de zaterdag ervoor de Waardse Tunnel Route met haar 5e editie. Met behulp van TC Omnisport zijn 4 routes uitgezet van 20, 40, 60 en 100 km. Daarnaast is er een wandelroute van 15 km. Start en Finish zijn bij Handbalclub Tornado op sportpark te Kabel. Dit is een sponsorfietstocht, waarvan de opbrengst gaat naar ’t Praethuys in Alkmaar en naar de stichting VUmc-steunfonds. Allebei stichtingen die zich inzetten voor kankerpatiënten.

Bij beide sponsortochten is iedereen welkom. Op wat voor fiets dat is, maakt niet uit.

Naast de ritten in de weekenden kan er iedere dinsdag- en donderdagochtend gefietst worden. Op dinsdag is dat 80 km en op donderdag 100 km, in clubverband onder begeleiding van clubleden, die heel Noord-Holland kennen als hun broekzak.

Deze ritten starten tussen 2 april en 10 oktober om 09.00 uur. We vertrekken dan bij OSSA-roeiverenging achter de Broekerhaven. Halverwege is er altijd en koffie/thee stop.

Overigens wordt er in de winter ook op dinsdagochtend gefietst. We starten dan om 10.00 uur en rijden ongeveer 60 km met ook een koffie/thee pauze. En alleen bij droog weer.

Iedereen met een racefiets kan vrijblijvend ter kennismaking meefietsen. Als het u bevalt, kunt u altijd lid worden van TC Omnisport.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.tcomnisport.nl of op onze facebookpagina