• Een klankschaal

    Alwin Jillings
  • De massagesalon voor klankmassages

    Alwin Jillings

Even voorstellen....

22-01-2018, 13:23 | Lezersnieuws | Dionne

Zoals u wellicht al heeft gezien is er in Heerhugowaard de Noord een nieuw bedrijf. Kuzuia.

Kuzuia geeft klankmassages. En omdat niet iedereen weet wat een klankmassage is, stel ik hierbij mijn bedrijf aan u voor.

Ik ben Dionne Jillings, verpleegkundige en klankmasseur. Ik geef in mijn massagepraktijk aan huis onder andere klankmassages. Een klankmassage is een subtiel werkende massage waarbij diepe ontspanning ontstaat. Dit is tevens het doel van een klankmassage. Indien men klachten heeft als pijn, stressklachten of slapeloosheid kan de ontspanning van een klankmassage helpen.

Bij een klankmassage ligt de ontvanger gekleed op de massagetafel. De masseur plaatst klankschalen op en om het lichaam heen en slaat deze aan met een vilten klopper. De schalen gaan hierdoor trillen wat zorgt voor een diep werkende ontspanningsmassage.

Een klankmassage is geschikt voor iedereen. Er komen dus volwassenen maar zeker ook kinderen. Ik werk met groepjes kinderen waarbij ze ervaren wat klank is en wat het met je doet. Ook geef ik individuele klankmassages aangepast aan kinderen. Veel kinderen kunnen tenslotte wel de rust gebruiken die ontstaat bij een klankmassage. Uiteraard mogen de ouders aanwezig zijn bij een klankmassage voor hun kind.

Ik ben opgeleid aan de Nederlandse Peter Hess Academie, de grondlegger van de methode van klankmassages en de onderzoeker naar de werking van klank op het lichaam. Elke schaal is afgestemd op een deel van het lichaam, je hele lichaam wordt gemasseerd.

Hiernaast geef ik ook klankreizen. Dit zijn verhalen die begeleid worden door de klankschalen. Ook bij een klankreis ontspant men diep en komt er ruimte voor jezelf, nieuwe ideeën en kun je je dagelijkse zorgen beter relativeren. Een klankreis kan in groepen gegeven worden, aan zowel volwassenen als kinderen. Gezond of ziek. Ook heel geschikt voor zwangeren en ouderen. Kortom voor iedereen die dit wel eens wil ervaren.

Als u meer informatie wilt, kijk dan eens op mijn website of spreek me gewoon eens aan.

Hartelijke groeten,

Dionne Jillings

www.kuzuia.nl