Columns

Columnist:

Praadpaal

Geld over?

Tja, de verkiezingen komen er aan. Dat is nu al, met nog een ruime maand te gaan, overduidelijk in de krant en op tv te merken – zoveel belangstelling als er wordt voorgewend. Allerlei kopstukken van landelijke partijen worden uit de kast gehaald om hun eigen partij te promoten.

Columnist:

Praadpaal

Plastic soep

De wereld is één grote puinzooi. Letterlijk: de aarde ligt onderhand bezaaid met zwerfafval, en in de oceanen is het nog veel erger. Op verschillende plekken is een gigantische plastic soep te zien, ter grootte van Frankrijk of nog erger. De gevolgen zijn vooral voor dieren rampzalig.

Columnist:

Praadpaal

Schuldig

Zal je altijd zien. Wordt het interessant in de raadszaal, is de journalist verdwenen. Die had tot dat moment kennelijk genoeg gehoord, vond ie waarschijnlijk zelf.

Columnist:

Praadpaal

Verkiezingsstrijd...

Als je de laatste weken zo de raads- en commissievergaderingen volgt, zou je zomaar verleid kunnen worden om je wenkbrauwen eens flink op te tillen. Het gaat er de laatste weken namelijk af en toe zomaar anders aan toe dan in de voorbije drie jaren.

Nog meer bakken...

Tja, u zult extra ruimte moeten maken in uw schuurtje, uw tuin of desnoods in uw bijkeuken. De gemeente gaat voor Sinterklaas spelen: u krijgt er een extra rolcontainer voor afval bij. Dat doen ze natuurlijk niet voor niks, al worden ze wel gratis bij de mensen neergezet.

Columnist:

Praadpaal

SP zegt nee

Juist, de SP stopt er dus mee. Op een of andere wijze hadden we dat zomaar wel een beetje verwacht, na de perikelen afgelopen zomer rondom hun raadslid Thierry Degreef. Die is er uit gekieperd, hij en zijn oude kompanen zijn daarna in de raadszaal ook erg ver bij elkaar vandaan gaan zitten.

Columnist:

Praadpaal

Goede raad is duur

Goede raad is duur. Dat is een mooi spreekwoord, ja. Maar goed, de raad is ook duur. Althans, dat dienen ze te zijn als het aan het college ligt. Want het belangrijkste onderdeel van het plaatselijke regeerakkoord nadert zijn beslissende moment.

Columnist:

Praadpaal

Cranenbosch

Toch wel dapper dat de huidige wethouder Wonen zich zo afzet tegen degene die hij opvolgde. "U mag blij zijn dat dit niet onder mijn voorganger gebeurt.