Geld over?

Tja, de verkiezingen komen er aan. Dat is nu al, met nog een ruime maand te gaan, overduidelijk in de krant en op tv te merken – zoveel belangstelling als er wordt voorgewend. Allerlei kopstukken van landelijke partijen worden uit de kast gehaald om hun eigen partij te promoten. Die gasten gaan dan natuurlijk vooral naar de grote plaatsen, want het moet natuurlijk wel op tv komen. Het zou daarom zomaar kunnen dat Heerhugowaard door geen enkel landelijk kopstuk wordt aangedaan. En dus moeten de lokale politici de aandacht van de kiezer zelf maar zien te trekken – en daar zijn ze duidelijk al hard mee bezig. Kijk maar eens naar de laatste vergadering van de diverse commissies en dan met name zodra het over geldzaken gaat. Er werd regelmatig met geld gesmeten, de miljoenen vlogen over tafel zonder dat er ook maar een raadslid bezwaar aantekende. Nou ja, het ging best wel over belangrijke zaken. Om eens wat te noemen: de aanpak van een paar hopeloos verslechterde wegen (Veenhuizerweg en Kerkweg), eindelijk eens de aanleg van een volkstuinencomplex, een verbetering van gemeentelijke computersystemen, en de zorg om betere rioleringen. Bij elkaar ruim 7 miljoen euro, en dat werd dus totaal zonder enige slag of stoot goedgekeurd. Niet eens de minste vorm van discussie, niemand nam zelfs het woord om er iets over te zeggen. Op andere momenten zijn er altijd wel raadsleden die vraagtekens zetten bij zoveel zin om geld uit te geven, maar nu dus totaal niet. Want een raadslid kijkt wel uit, om bezwaar te gaan maken, zo vlak voor de verkiezingen. Voor je het weet komt er in de krant te staan dat jouw partij die noodzakelijke verbetering niet nodig vindt – en weg zijn de stemmen.
Heerhugowaard kent twee nieuwe partijen die een gooi naar de raadszetels willen doen, maar ook twee die er mee ophouden, de SP en Burgerbelang. Plus de beide afsplitsingen daarvan, ook die zien we niet meer terug. Waarmee meteen ook de stevigste oppositiepartijen verdwijnen, want juist deze twee partijen waren het in het verleden het vaakst niet eens met voorstellen vanuit het college. Dat kan nog wat worden in de nieuwe raad, of misschien juist niet. Als niemand hun niet-doen- stokje overneemt zou het zomaar een saaie boel kunnen gaan worden. Maar dat zal toch wel niet….?

Praadpaal

Alleengaande club
60 + bijeen

HEERHUGOWAARD De Alleengaande Club 60+ in Heerhugowaard komt elke derde zaterdag van de maand bijeen in de kantine van de handbalvereniging Tornado aan de Parklaan 1 in Heerhugowaard. Tijdens de bijeenkomst, die om 16.00 uur begint, zetten leden zelf activiteiten op.

Op woensdag 21 februari is er bijvoorbeeld een maaltijd bij het Horizon College in Heerhugowaard en op 18 maaert staat er bowlen in spierdijk gepland. Bel voor meer informatie met 0226 -452866 of 072 – 5712920. Mailen kan naar 1704dd2@hetnet.nl.