Lokaal lezersnieuws

Damtoppers van Kindcentrum De Vaart

Afgelopen zaterdag 21 april vonden de halve finales van het NK schooldammen plaats in twaalf speelplaatsen: Doetinchem, Gorinchem, Gramsbergen, Huissen, Schagen, Uithuizen, Enschede, Hijken, Lelystad, Naaldwijk, Rijen en Wageningen.

Auto als kunst

De kinderen van de praktijkschool de Focus uit Heerhugowaard, hebben met 3e jaars stagiaire Nikki Eppenga van de iPabo uit Bergen een project gestart rondom het thema 'auto als kunst'.

Meer vrijwilligers in Zaandam nodig door groeiende behoefte aan luisterend oor

Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor de landelijke luisterlijn, stijgt explosief: in maart 2.000 méér dan vorig jaar.

Wint een Noord-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Glasvezel in HHW ja of nee

Heerhugowaard op Glasvezel is ook een project van de HHW politiek dus daar wil ik het even over hebben. Het staat iedereen vrij om hierop in te gaan, ik zal dit zelf denk ik niet doen om de volgende redenen.

Opbrengst collecte Amnesty International

€5164 voor Amnesty International  

De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 17 maart 2018 plaatsvond in de gemeenten Heerhugowaard en Koggenland, heeft  €5164 opgebracht. 61 vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Nieuwe website voor ouders van kinderen met autisme

Recent is de nieuwe website www.autismenoordholland.nl gelanceerd. Deze website is een wegwijzer voor ouders/verzorgers van een kind met autisme of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

Opgezet door een moeder van een kind met autisme

Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

April. Net zoals vele andere gezinnen maken we nu ook vaste plannen voor de zomer. Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, of misschien nog verder. Had u al ideeën voor de zomer van 2018?

 Europa Kinderhulp doet u graag een suggestie.

Pagina's